Kép: Trombia

Már az utcaseprő állást is fenyegetik a gépek, és ebben az 5G, illetve a Trombia Free csak segíteni fog. 

A Trombia Technologies nevű finn utcakarbantartó technológiai fejlesztő bemutatta a világ első nagy teljesítményű elektromos, autonóm utcaseprőgépét, amely évente 3 millió tonna széndioxidtól menti meg a bolygót. A Trombia Free tisztítógép a jelenleg rendelkezésre álló nehéz szívó seprő technológiákhoz szükséges energia kevesebb mint 15% -át használja fel. Ezzel lehetővé válik a városokban jelenleg alkalmazott egyik leginkább szennyező technika kiváltásának lehetőségét.

Kép: TTI

Antti Nikkanen, a Trombia Technologies vezérigazgatója szerint a jelenlegi járműtechnika az 1950-es években kitalált szívóteljesítményen alapszik. Így egyszerűen nem léphetünk be a 2020-as évek zöld és fenntartható korszakába ilyen elavult megoldásokkal. A világszerte szabadalmaztatott Trombia technológiával drámai módon csökkenthető az energiaigény.

Kép: TTI

A Trombia Technologies 2013-ban fejlesztette ki  seprési technológiáját, és 2017-ben lépett vele piacra. A seprőgép tartozékokat jelenleg hét országban értékesítik, köztük Észak-Amerikában, valamint Észak- és Közép-Európában. A szén-dioxid-mentes Trombia Free várhatóan 2021-ben egy kísérleti program keretében kerül bevezetésre, és tömeges elterjedése 2022 elejére várható.

Kép: TTI

2021 januárjától egy 12 hónapos kereskedelmi kísérleti programot indítanak vele, különös hangsúlyt fektetve az intelligens városi területekre. Ehhez nyújt segítséget az 5G, hiszen a gyors adatforgalom elengedhetetlen feltétele a seprőgépek munkájának. Amennyiben beválnak, megfelelő alternatívát nyújtanak a jelenlegi technológiák helyett, jelentősen csökkentve a környezetterhelést.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!