Kép: Pure Info Technic

Úgy tűnik, a játékosok, akik mobilon élik ki ilyen jellegű igényeiket, meglepően képben vannak azt illetően, hogy milyen lehetőségeket rejt számukra az 5G. 

Egy nagyszabású felmérés, mely 5000 felhasználót kérdezett meg több országban és kontinensen, azt kutatta, a játékosok miként tekintenek az ötödik generációs technológiára. A válaszok alapján levonható egyik legfontosabb következtetés, a játékosok nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mit hoz számukra az 5G. Sőt, eza  fajta tudatosság jó hír azoknak a telekommunikációs szolgáltatóknak is, akik saját hálózat kialakításába kezdtek, vagy ezen gondolkodnak.

A megkérdezettek 79 százaléka gondolja úgy, hogy jelenlegi otthoni szélessávú előfizetéséről 5G-re váltson. Sőt, ezen emberek 95 százaléka akár hajlandó lenne valamivel többet is fizetni, mint jelenleg, cserébe az előnyökért. A piaci potenciál ezért óriási, hiszen a Newzoo szerencsejáték-piaci felmérése szerint mintegy 2,7 ​​milliárd játékos van a világon, és csak játékokra ebben az évben 159 milliárd dollárt költöttek.

Kép: Teldat

A valódi önálló 5G hatványozottan képes felülmúlni a játékosok jelenlegi mobil és vezetékes csatlakozási élményét. A gyorsabb letöltési sebesség és az akár egy milliszekundumos késleltetés, rendkívül vonzó lehetőség számukra. Annyira, hogy az 5000 fős, megrögzött gamerekből álló alanyok 58 százaléka azt mondta, amint lehet, áttér az 5G-re.

A potenciális felhasználói közösség bizonyítéka egyértelmű. Azok a szolgáltatók, amelyek most rugalmas, frissíthető, optikai csomag-megoldásokba fektetnek be, kiaknázhatják az alacsony késleltetésű kapcsolatokban rejlő lehetőségeket, méghozzá rövid- és hosszútávon is.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!