qulacomm
Kép: Ars Technica

Steve Mollenkopf, a Qualcomm Technologies Inc. vezérigazgatója beszélt arról, hogy miért érdemes mindenkinek csipkednie magát 5G ügyben. 

Mollenkopf úr arról beszélt, hogy az ötödik generációs technológia drámai módon fogja megváltoztatni a fogyasztói és az ipari igényeket, piacokat. A Qualcomm, mint olyan cég, aki mindkét oldalra gyárt termékeket, azon van, hogy az így nyíló lehetőségeket minél jobban kiaknázza. Véleménye szerint az egyik legfontosabb, hogy az 5G nem egy földrészhez köthető, ahonnan tovább terjed, hanem a világ minden pontján nagyjából egyszerre bukkan fel. Legyen szó bármilyen ipari infrastruktúráról, bármely egészségügyi szolgáltatásról, ki kell találni, hogy milyen digitális igények ébrednek ezeken a területeken. Mert a vezérigazgató szerint az 5G pontosan arra jó, hogy a megnövekedett digitális igényeket hatékonyan kiszolgálja.

Kép: Qualcomm

Egyebekben a Qualcomm vezérigazgatója hasonló dolgokat mondott el, mint amikről már mi is írtunk. A szignifikánsan felgyorsuló kapcsolat lehetővé teszi, hogy a gyártók rövidebb idő alatt lényegesen több adatot elemezzenek és értékeljék a működés hatékonyságát, majd gyorsan reagáljanak. Ezzel elkerülhetőek a problémákból adódó költséges leállások, miközben jobb minőségű termékek készülhetnek. Ám a gyártóipar csak egy példa, mivel az 5G hálózatok szerteágazó szolgáltatások és eszközök sokféle csoportját kapcsolják össze. Mollenkopf megerősítette, hogy az eszközök és az operátorok számát tekintve az 5G gyorsabban növekszik, mint a 4G, ami arra utal, hogy az 5G valóban a jövő. “Ha nincs jó 5G telepítési stratégiád” – figyelmeztetett -, akkor lemaradsz. ”

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!