Kép: Pixabay

Az angol kormány 100 milliárd forintnak megfelelő fonttal segíti az 5G kiépítését amiatt, mert a Huawei ilyen téren távozni kényszerült az országból. 

Az Egyesült Királyság 250 millió fontot (98 milliárd forint) költ az 5G vezeték nélküli berendezések forrásainak további biztosítására, miután megtiltotta a kínai Huawei Technologies Co.-nak, hogy betegye a lábát erre a területre. A kínai óriáscég a biztonsági kifogások miatt került a szőnyeg szélére, méghozzá olyannyira, hogy pár éven belül a már beépített eszközeit is ki kell venni a rendszerből. Helyette a Nokia és az Ericsson került pozícióba, ami viszont megnövekedett költségeket jelent, ugyanakkor jelentősen csökkentik a biztonsági kockázatokat.

Kép: Gizchina

A britek jövőre 50 millió fontot költenek arra, hogy biztonságos és ellenálló 5G hálózatot hozzanak létre, amelynek hatásaként kevésbé lesz kitéve a rendszer a rosszindulatú szándékoknak. Anglia még júliusban döntött úgy, hogy nincs szüksége a Huawei jelenlétére az 5G szektorban. Mindez természetesen az Egyesült Államok ellenkezése után történt, bár a kínai gyártó akkor is tiltakozott az őt ért vádak miatt. A dolog érdekessége, hogy időközben az amerikai álláspont érezhetően felpuhult. Ettől függetlenül az Európai Unió megközelítése is az, hogy amennyire csak lehet, kritikusan kell kezelni a Huawei-t a beruházásoknál, mert nem megengedhető, hogy az államok kockázatoknak tegyék ki magukat. Más ázsiai cégek, mint például a Samsung, jelenleg azért nem jönnek sehol szóba, mert nem rendelkeznek a megfelelő technológiával.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!