ericsson
Kép: Vodafone

Természetesen ezt pozitív értelemben használja a Vodafone, mivel a cég szerint a vállalkozások számára hatalmas lehetőség az 5G. 

A szolgáltató szerint a gazdaság és a társadalom minden területén előremozdító szerepe lesz az ötödik generációs technológiának, így tehát a vállalkozásoknál életében is meghatározó lesz. A Vodafone Magyarország és a Delta Csoport stratégiai partnerként dolgoznak a jövőben együtt azon, hogy a hazai vállalkozások minél szélesebb körét vonhassák be ebbe a technológiai forradalomba, elsősorban az ipar 4.0 és Smart City szolgáltatási szegmensekben – közölte csütörtökön a telekommunikációs szolgáltató. A cég szerint azonban nem csupán az 5G-re van szükség, hanem a vele összefüggésben a dolgok internetének is nevezett IoT-kapcsolódások biztosítására.

Kép: Information Age

Ezekre építve kínálhatja majd ipari megoldásait a Delta Csoport a robotvezérlés, a szenzorhálózatok, az ipari monitoring területén, illetve az egyedi célgépek építése, a jelölés-, szortírozás- és irányítástechnológiai fronton. Látható tehát, hogy a fejlesztések leginkább az automatizálásra fókuszálnak, ami hatékonyan növeli a termelést. A Vodafone megemlíti az 5G magánhálózatokat, ami például gyártósorok esetében gyorsabb és rugalmasabb beavatkozásokat tesz lehetővé. Mindemellett az, hogy így a vállalkozások privát hálózatot üzemeltetnek, adataik is nagyobb biztonságban vannak, ami nem csupán a jövőre nézve létfontosságú, hanem már most is az. Azt pedig, hogy az ilyesfajta magánhálózatokra mekkora szükség van, mi sem bizonyítja jobban, mint a BME-n kiépített privát 5G hálózat.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!