Kép: Cnet

Az októberben piacra dobott iPhone 12 család négy modellje egyértelműen kirobbanó népszerűségnek örvend, ami a cégnek és a piacnak is jó. 

A Counterpoint kutatócég adatai szerint az iPhone 12 a piacra dobástól számított két héten belül lett bolygónk leginkább kelendő 5G-s okostelefonja. Ez kimondottan jó hír az Apple számára, főleg annak tükrében, hogy eléggé későn sikerült a legújabb modellel előrukkolni. Ám úgy tűnik, mindez mégsem gátolta meg a telefont abban, hogy leelőzze azt a Samsungot, ami egyébként igencsak korán felugrott az ötödik generációs vonatra. Sőt, az Apple öröme dupla lehet, hiszen a Pro változat foglalja el a második helyet a maga nyolc százalékos részesedésével.

Kép: Apple

A sima verzió egyébként 16 százalékot mondhat magáénak. Ennek köszönhető az, hogy a szeptemberben még legkeresettebb 5G-s modellként szereplő Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G októberben a 4 százalékával a harmadik helyre csúszott. Szintén jó hír az almás cég számára, hogy legújabb sorozata Kínában is hatalmas népszerűségnek örvend, ami talán ellensúlyozza valamilyen szinten a korábban tapasztalt 25 százalékos visszaesést. Néhány lépéssel messzebbről pedig azt láthatjuk, az almás cég telefonjai jó hatással vannak magára az 5G-re is, hiszen az irántuk megmutatkozó érdeklődés jelzi a szolgáltatóknak, hogy időszerű a mmWave spektrumban is fejleszteni. Már csak azért is, mert az eleve kisebb területet tud lefedni, ellenben vele mutatkozik meg igazán az 5G valódi arca.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!