verizon
Kép: USA Today

Ránk nincs nagy hatással, de érdekes információ, hogy a Verizon esetében nagyobb sebesség érhető el 5G nélkül, mint azzal együtt. 

Tegnap írtunk róla, hogy az iPhone 12 család új lendületet adott az 5G-nek. Nos, aki a tengerentúlon Verizon szerződéssel rendelkezik, és New Yorkban lakik, jobban teszi, ha nem vesződik az ötödik generációs technológiával. A PCMag vette magának a fáradságot, és bejárta a metropoliszt, azt kutatva, hol milyen sebességek tapasztalhatóak 4G-vel és 5G-vel, és tette mindezt egy iPhone 12 Pro társaságában. Meglepő lett az eredmény, mert az tapasztalható, hogy a jelenlegi technológiával nagyobb adatáramlás érhető el, mint 5G-vel. Az eredmények tehát hasonlóak ahhoz, mint amit a PCMag októberben tapasztalt Chicagóban.

Kép: PCMag

A Verizon úgy kommentálta mindezt, hogy nem ismerte el a lassabb sebességet, azt viszont igen, hogy az 5G tényleges hatásai jellemzően még nem érzékelhetőek. A cég szerint a legtöbb ügyfél számára az 5G hálózat teljesítménye jelenleg a 4G-hez hasonlatos. Változásra 2021-ben lehet számítani. Hozzá kell tenni, hogy ott, ahol működik a mmWave, egészen más a helyzet. Csakhogy az meg kábé olyan, mint egy házi wifi, tehát nagyon csekély hatótávja van, így eléggé helyhez kötött a használata. Így tehát mindenki jobban jár, ha inkább kikapcsolja az 5G-t a telefonján, és megvárja, hogy az új technológia kicsit kicombosodjék.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!