Kép: ABC News

A nyomozók beazonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét, és az egyik szálon azt vizsgálják, hogy vajon 5G ellenző személyről van-e szó. 

A nashville-i robbantás egyetlen halálos áldozatot követelt, mégpedig az elkövetőt, akit a 63 éves Anthony Quinn Warnerként azonosítottak a rendőrök. Úgy tudni, Warner többek között számítógépekkel és elektronikai eszközökkel foglalkozott, arról viszont nincs konkrét információ, hogy miért repítette a levegőbe a lakóautóját. Ugyanakkor a nyomozók elindultak egy olyan szálon, ami azt kutatja, hogy a férfi vajon 5G-rettegő volt-e. Mindezt arra lehet alapozni, hogy egy helyi ingatlanügynök, Steve Fridrich a WSMW tévének nyilatkozva azt mondta, az FBI megkereste őt, feltéve a kérdést, hogy Warnernek voltak-e félelmei az 5G-vel kapcsolatosan.

Kép: Mark Humphrey/AP Photo

Mert bár a konkrét indíték nem derült ki, de egyes információk szerint az elkövető nem volt elutasító az ötödik generációs technológiát körülvevő konteók tekintetében. Ezt támaszthatja alá, hogy a péntek hajnalban felrobbant lakóautó megrongálta az AT&T szolgálatót telefonközpontját, bár mindez természetesen lehet véletlen is. Hozzá kell tenni, Warnernek vélhetően nem volt szándéka emberéletek kioltása, hiszen a detonációt megelőzően a járműből figyelmeztető szöveget lehetett hallani. Pontosan emiatt ürítette ki a rendőrség a környéket, és vonultak ki a tűzszerészek, de a robbanást már nem tudták megakadályozni. A detonációban három ember megsebesült, és mint írtuk a cikk elején, az elkövető életét vesztette.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSThe Irish Times