Kép: Pixabay

Egy olyan év utolsó óráit tapossuk, amire évtizedek óta nem volt példa. Ám most, 2021 kapujában kicsit próbáljunk meg lazítani, kiengedni a feszültséget, és az 5G World itt ragadja meg az alkalmat, hogy elköszönjön idénre.

Bátran állítható, 2020 mindenki életében olyan évként marad meg, amikor a világ kifordult a sarkából. Maszkban járunk vásárolni, kényszerűségből otthonról dolgozunk, fél éven keresztül magunk tanítottuk a gyerekeinket, és a kis elsősöket nem kísérhették be a szüleik az osztálytermekbe. Emberek tömegei vesztették el az állásukat, és sokan vannak létbizonytalanságban még most is, mivel még mindig csak olyan intézkedések történtek, amik az ő helyzetüket fikarcnyival sem teszi elviselhetőbbé. Ám pont emiatt kiderült az is, a 4G-nek ideje átadni a helyét, hogy megérkezzen az ötödik generáció. A home office bebizonyította, hatalmas adatmennyiségeket mozgatunk meg, és az 5G kiváló társ lesz majd ebben. Nem csak nekünk, egyszerű polgároknak (sőt, mi vélhetően később fogjuk megérezni a hatását), hanem az iparnak, egészségügynek, mezőgazdaságnak is.

Kép: BBC

Számos cikkünkben kifejtettük, milyen elképesztő lehetőségeket nyújt majd az 5G, de valójában felfogni is nehéz, hogy miről is van szó valójában. Automatizált mezőgazdasági munkák, több ezer kilométerről elvégzett műtétek, gyártósorok sokkal jobb optimalizálása, és ez csak a jéghegy csúcsa. Sajnos azonban az új technológiában nem mindenki a lehetőségeket látja, akadnak ugyanis olyanok, akik rettegnek tőle. Míg egy kocsma törzsvendégei csak esztétikai okok miatt tiltakoztak, szép számmal akadnak olyanok, akik egészen borgőzős konteókban hisznek. Olyannyira, hogy extrém esetben még fizikai károkat is okoznak, sőt, munkásokat vernek. Ilyen volt tehát ez a 2020-as év, és mi itt az 5G World felületén igyekeztünk mindenről beszámolni, ami érdekelheti az olvasóinkat. Most azonban itt az idő, hogy mindannyian kicsit lazítsunk, és este egy-két (vagy ízlés szerint sokkal több) pohár (üveg) pezsgő mellett átlépjünk 2021-be. Boldog új évet mindenkinek!

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!