Kép: LapthriNX

A Snapdragon 480 segítségével az olcsó telefonok világába is leszivároghat az 5G lehetősége, ami jelenleg még elég drága. 

A Snapdragon 480 megjelenése azért hatalmas előrelépés, mert eddig valahol 150.000 forint környékén mozogtak a legolcsóbban elérhető 5G-s készülékek, ám mostantól már a negyven- ötvenezer forintos eszközök is tudni fogják. A Qualcomm is úgy fogalmaz, hogy az új platform segítségével felhasználók széles köre részesülhet az ötödik generációs technológia előnyeiből. A Snapdragon X51 5G modem rendszer több 5G spektrumot, módot és frekvenciát támogat – villámgyors sebességgel. A gyártó szerint igazi mérföldkő olyan technológiákkal, mint a FHD+ támogatás, az MI-alapú visszhangmentesítés, a Qualcomm® Quick Charge 4+ technológia és a 120 képkocka / másodperces kijelzők kezelése.

Kép: Android Community

A Snapdragon 480 lehetővé teszi a tömegpiaci fogyasztók számára, hogy valódi kapcsolatokat alakítsanak ki játék, élő csevegés, megosztás és egyebek révén – olyan minőségi szinten, amilyet még soha nem láttak ebben a rétegben. Az említett X51 modem a mmWave és a Sub-6GHz-es spektrumban is képes dolgozni. A Qualcomm Kryo 460 processzor és az Adreno 619 GPU 100 százalékkal gyorsabb, mint elődje. Az új architektúra 2,0 GHz-re tornássza a CPU órajelét, ráadásul 8 nm-es gyártási technológiával. Mindezek mellett említést érdemel még a Quick Charge 4 típusú gyorstöltést, illetve a 64 megapixeles kamerát. Az első, Snapdragon 480-nal szerelt telefonok megjelenésére már az első negyedévben számolhatunk, és kíváncsian várjuk, milyen árazással érkeznek majd.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSQualcomm