Kép: audioXpress

Hatalmas a bizonytalanság a CES 2021 kapcsán, hiszen nem lehet tudni, milyen lesz a világ egyik legnagyobb konferenciája a témában így, virtuálisan. 

Az viszont sejthető, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is központi téma lesz az 5G, amit az is jelez, hogy Hans Vestberg, a Verizon vezérigazgatójáé lesz az első felszólalás, amiben részletesen beszél az ötödik generációs technológiáról. Szintén érdekes lesz csütörtökön a Samsung blokkja, amiben vélhetően felbukkan a Galaxy S21 család is, igaz, ez nem része a CES-nek. Hozzá kell tenni, a rendezvény sosem volt mobilközpontú, hiszen azok az év későbbi részében szoktak reflektorfénybe kerülni. Ami viszont nagyon fontos a rendezvény életében, hogy a CES 2021 teljesen más körülmények mentén zajlik majd, mint az elmúlt években.

Kép: ProVideo Coalition

És miért lehet központi téma az 5G? Egyfelől több millió ember rendelkezik már 5G-s készülékkel, köszönhetően a tavalyi hónapok megjelenési dömpingjének. Másfelől egy olyan rendezvényen, ahol a Google, és a hozzá hasonló cégek csak csekély mértékben képviselik magukat, illetve a látogatóknak a vírushelyzet miatt ezúttal esélyük sincs fizikailag megvizsgálni a dolgokat, nagyobb súlyt képvisel az 5G, és a hozzá hasonló témák. Sokak szerint nagyon fontos, hogy a szórakoztatóipar felkészüljön az 5G-re, hiszen míg jelenleg valóban csupán annyiról szól a fejlesztés, hogy nagyobb a tempó a telefonokon, ennél sokkal többről van szó.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!