Kép: The Ringer

David Attenborough szó szerint természetes módon segít abban, hogy az 5G által hajtott kiterjesztett valóság még szórakoztatóbb legyen. 

Készül egy kiterjesztett valóságra alapozó alkalmazás, aminek teljessé tételéhez Sir David Attenborough is hozzájárul. Az app arra nyújt lehetőséget, hogy saját otthonunkban ismerkedjünk meg az egzotikus növényekkel és állatokkal. A Green Planet AR alkalmazás 2,3 millió font állami támogatást is kapott, egyikeként annak a kilenc tesztprojektnek, amelyekre összesen 28 millió fontot szán az angol kormány. A Green Planet kiegészítéseként jelenik meg a BBC hamarosan induló sorozata, amiben David Attenborough a növényeket mutatja be. Az ötrészes dokumentumfilm- sorozat várhatóan valamikor 2022-ben kerül adásba. Az egészet pedig úgy kell elképzelni, hogy egy 5G-s okostelefonnal tekintjük meg az egyes epizódokat, és az AR segítségével a kijelzőn ott fog csücsülni a nappalinkban Sir David, illetve ott tekeregnek a kígyók, és zöldellnek a növények.

Kép: BBC

A kiterjesztett valóság segítségével a a virtuális világban a felhasználók úgy láthatják Sir Attenborough-t, mintha ott ülne előttük. Ugyanez igaz a megjelenített világra is, ahol részletesen kidolgozva tekinthetőek meg az állatok és növények figurái. Mat Warman, digitális infrastruktúra miniszter szerint mindez megmutatja az 5G erejét, és azt, hogyan képes az új technológia összekapcsolni az emberek széles tömegét a természeti világgal. Az alkalmazásban fellelhető helyszínek az Egyesült Királyság területéről lesznek kiválasztva, de a fejlesztést végző Developer Factory 42 még nem mondta meg konkrétan, melyek ezek. A többi projekt, amelyek a 28 millió fonton osztoznak, többek között a több szögből nézhető HD streamre, sporteseményekre, és például a cornvalli The Eden Project kiállításaira koncentrálnak.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!