Kép: Gerd Altmann - Pixabay

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a járvány csak gyorsította a növekedést, hiszen az intelligens otthonok piacát az elmúlt években folyamatos felszállóág jellemzi. 

A Buy Shares adatai szerint a globális intelligens otthoni piac bevételei éves szinten 16% -kal, 77 milliárd dollárra ugrottak 2020-ban. A növekvő tendencia ebben az évben is folytatódik, és a bevételek a prognózis szerint 28% -kal nőnek, elérve akár a  99,5 milliárd dollárt. Az intelligens otthonok száma 2021-re elérte a 258 milliót, ami azt jelenti, hogy olyan eszközök, és rendszerek vannak a háztartásban, amelyek egy közös hálózathoz csatlakoznak, és távolról is vezérelhetők. Ez a fajta technológia lehetővé teszi a háztulajdonosok számára, hogy minden otthoni eszközüket egy intelligens otthoni alkalmazással kezeljék, ugyanazon a felületen.

Kép: Gerd Altmann – Pixabay

A növekedés tehát látványos, hiszen 2017-ben a globális intelligens otthoni piac 39,2 milliárd dolláros bevételt ért el, majd a következő két évben ez a szám csaknem 70% -kal ugrott meg, és 2019-ben 66,4 milliárd dollárt termelt. A statisztikák azt mutatják, hogy a teljes szektor folytatta a lenyűgöző növekedést 2020-ban, tehát a COVID-járvány nem befolyásolta a piacit. Az észrevehető emelkedő tendencia a következő években is folytatódni fog, és számítások szerint a  globális bevétele 2025-re majdnem 176 milliárd dollár lesz, ami 127% -os növekedést jelent öt év alatt. Földrajzilag nézve az Egyesült Államok képviseli a világ legnagyobb okosotthon piacát, amely várhatóan az összesített bevételek csaknem 30% -át fogja termelni ebben az évben. A statisztikák azt mutatják, hogy az amerikai piac az előrejelzések szerint éves szinten 23% -kal nő, és 2021-ben eléri a 28,8 milliárd dolláros értéket. A kínai piac a második, míg az Egyesült királyság a harmadik helyen tanyázik.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!