Kép: Bishop Steven's Blog

A mélyebb információtartalmú cikkek, valamint az olykor felbukkanó telefonismertetők között olykor felüdülést tud hozni egy-két bulváros 5G hír. Mint amilyen ez is. 

Azt már tudjuk, hogy az embereket zavarja, ha a kedvenc kocsmájuk előtt ott terem egy 5G oszlop, és mint kiderült, akkor is zavaró, ha ez valaki háza előtt történik. A floridai Pensacola egyik lakosa, Phyllis Bardin nehezményezi, hogy szinte egyik napról a másikra arra ébredt, hogy az ajtaja előtt kinőtt a földből egy 5G oszlop. A tulajdonos szerint a tavaly szeptemberben telepített létesítmény látványa az első, amint ajtót nyit a világra. Emiatt olyan érzése van, mintha valamiféle invázió elvette volna tőle azt a látványt, ami korábban volt. Elégedetlenségével a polgármestert és a tanácsost is megkereste, de mindketten azt mondták neki, meg van kötve a kezük, nem tehetnek semmit. Érdemes tudni, hogy az 5G fejlesztések kapcsán 2019-ben Robinson polgármester már tájékoztatta a lakosságot, hogy a telepítésekben igencsak szűk mozgástere van a városnak a beleszólást tekintve.

Ami egyébként a DeSantis kormányzó által szintén 2019-ben aláírt törvényjavaslatnak köszönheti. Ez mondja ki, hogy a városvezetések nem alkothatnak olyan rendeleteket vagy előírásokat, amik megakadályoznák a kiépítést végző vállalatokat abban, hogy terv szerint végezzék tevékenységüket. East Hill lakosai azonban ebbe nem nyugodtak vele, és felfogadták Andrew Campanelli ügyvédet, aki hasonló területen már elég nagy rutinnal rendelkezik, hogy képviselje az ügyüket. Ő ezt követően egy 45 oldalas elemzést készített, amiben számos javaslatot tett arra, hogyan lehetne kicsit csillapítani a feszültséget. Csakhogy ezek egy része ütközhet az állami szintű szabályozásokkal. Campanelli szerint azonban nagyon nincs rendben, hogy a polgárok egyszer csak egy 5G oszlop látványára ébrednek a hálószobájuk előtt.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!