Kép: Barry D, Pixabay

Akik szeretnének viharsebes otthoni szolgáltatást, készüljenek fel arra, hogy a kertjükben nem túl dekoratív 5G szekrények kelnek ki, akár akarják, akár nem.

Akik kertes házban laknak, szeretnek úgy kinézni az ablakon, hogy odakünn szép látvány fogadja őket. Houstonban azonban akad néhány lakó, akinél zavar támadt az erőben, hiszen náluk 5G szekrények kerültek a kertbe. Ez annak köszönhető, hogy a Verizon immár 2019 óta végzi a telepítések tevékenységét, aminek egyik része a talajmenti dobozok megjelenése. A hivatalosan “földi szerelvények” néven emlegetett szekrények egyrészt áramot, másrészt adatot szolgáltatnak a közeli központokban elhelyezett 5G antennáknak. Minderre azért van szükség, mert a mmWave, ahogy már többször leírtuk, a legnagyobb sebességet kínálja, ugyanakkor a penetrációja elég gyászos, így a lefedettség is szerény.

Az egyetlen megoldás tehát az, ha sűrűn elhelyezett 5G szekrények képében biztosítják a minél nagyobb területre kiterjedő szolgáltatást. Itt jön képbe az, hogy jelenleg nincs olyan tiltás, ami meggátolná a Verizont abban, hogy bárkinek a kertjébe hasonló csúfságot tegyen. Sőt mitöbb, a cégnek még csak értesítenie sem kell a tulajdonosokat arról, hogy ilyesmi fog történni. Ez okozhatja azt, hogy a Verizon bár gyakorlatilag közterületen helyezi el a szekrényeket, a valóságban ez azonban mégis a lakók kertje. Hozzá kell tenni, az 5G dobozok nem csupán Houston lakosainak okoznak problémát, és a helyzet az, hogy egy-egy ilyen létesítmény elég rendesen odaver az érintett ingatlanok árának.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!