A Lenovo IdeaPad 5G különlegessége a beépített SIM kártya adapter.

Nem túl gyakoriak az olyan hordozható számítógépek, amelyek közvetlenül támogatják a mobilnetes kapcsolat megteremtését, de a Lenovo most előállt egy ilyen masinával. A kínai vállalat az IdeaPad családot bővíti egy ilyen eszközzel, amelynek különlegessége, hogy rendelkezik integrált SIM kártya olvasóval.
A modell ráadásul 5G kompatibilis, tehát képes kihasználni a legújabb mobilkommunikációs szabvány által kínált előnyöket. Azaz az óriási sávszélességet, ami minden korábbinál nagyobb le- és feltöltési sebességet szavatol, a megszokottnál lényegesen kisebb válaszidő mellett.

ideapad 5g

A Lenovo IdeaPad 5G az ultrabook kategória egy újabb masinája. A termék ugyanis mindössze 16 mm vastag, és csupán 1,17 kilogramm. Az akkumulátor üzemideje elérheti a 20 órát, azaz egy igazi hordozható nagyágyút tett le az asztalra a vállalat. A termék Snapdragon 8CX 5G processzorra épül, és található benne egy Adreno 680 grafikus vezérlő is. Tehát a dedikált videókártya hiányzik, amiből fakadóan játékra, és komoly grafikai munkára a készülék nem igazán alkalmas. De hát nem is erre szánják alapvetően, és azokat célozzák meg vele, akik sokat utaznak, vagy sokat mozognak a notebookjukkal.

A Lenovo IdeaPad 5G laptop 14 inches Full HD IPS LED LCD kijelzővel rendelkezik, amelynek maximális fényereje 300 nit. A kifejezetten elegáns dizájnnal bíró notebook májustól vásárolható meg, egyelőre még ismeretlen áron.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!