Kép: canto

Ryan Ding, a Carrier Business Group ügyvezető igazgatója és elnöke mindamellett, hogy csodás jövőt lát az 5G lehetőségeivel, fényezte a Huawei-t is. 

Ryan Ding a Huawei online módon adta tudtára mindenkinek a gondolatait azzal kezdve, hogy 2020 nehéz év volt, de a kínai óriás több mint 170 országban segített abban, hogy az üzemeltetők online szolgáltatásokat nyújtva csökkentsék a járvány káros hatásait. Ezt követően azzal folytatta, hogy az 5G gyorsabban fejlődött, mint vártuk. Több mint 140 kereskedelmi 5G hálózatot telepítettek 59 országban, és ezeknek Ding szerint bő 50 százalékát a Huawei építette. Az ökoszisztéma is fejlődik, amit azzal támasztott alá, hogy  Kínában a 2020-ban leszállított okostelefonok több mint 68% -a 5G-s volt. Harmadik felek – köztük az IHS, a P3, az OpenSignal és a Meqyas – 2020-as jelentése szerint Szöulban, Amszterdamban, Madridban, Zürichben, Hong Kongban és Rijádban a legjobb 5G hálózatok mind a Huawei által épített hálózatok voltak.

Vodafone IoT
Kép: Vodafone

Ryan Ding hangsúlyozta, hogy a nagy hálózati tapasztalat az üzleti siker alapja, és hogy ez a 6 város csak a jéghegy csúcsa az üzemeltetőkkel folytatott együttműködésben. Az 5G alkalmazásokat több mint 20 iparágban telepítették, beleértve a gyártást, az egészségügyet, az oktatást és a logisztikát. Ding olyan példákra mutatott rá Kínában, ahol az 5G ipari megoldásai már bizonyították az értékét, például a szénbányászatban, az acélgyártásban és a gyártásban, ahol az 5G bevezetése biztonságosabbá, intelligensebbé és hatékonyabbá tette a termelést. Ding hangsúlyozta, hogy az 5G már nem a korai korszakában van, hanem a mindennapi életünkben vesz részt. 2021 lesz az első év az 5G nagyszabású ipari alkalmazásában. Az üzemeltetőknek új módszerekre lesz szükségük a hálózat tervezésében, telepítésében, karbantartásában, az optimalizálásban annak érdekében, hogy elérjék a „0-tól 1-ig” értéket és megismételjék a sikert 1-től sokig.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!