Huawei 5G

Az előrejelzések szerint 60 százalékkal kevesebb mobilt adhat el idén a Huawei, mint tavaly. 

A Huawei nem is olyan régen leszögezte, nem adja el a mobilos részlegét. Később pedig kiderült, hogy egy rakás új terméket dobna piacra idén. A Nikkei úgy tudja, hogy ennek ellenére nagyon nehéz időkre készül a vállalat, és már értesítette a partnereit, hogy nagyságrendekkel kevesebb mobilt gyárt majd idén, mint tavaly.

Állítólag 70-80 millió készülékhez elegendő komponenst rendelnek be 2021-re, ami a tavalyi 189 millióhoz képest 60 százalékos visszaesés. Pedig 2019-ben még 240 millió mobilt adott el a cég.

A Huawei ezzel egyszerre állítólag a prémium kategóriából végleg kiesik, 5G-s mobilt alkatrészhiány miatt nem tud majd építeni igazán. Lesz ilyenje is, de komoly készletproblémák mellett.

Egyes beszállítók szerint jó, ha 50 millió mobilt legyárt idén a Huawei. Vagyis beválhat az elemzők korábbi jóslata, végleg eltűnhet az eladási toplistákról a Huawei. Pedig az alapítója többször hangoztatta, hogy szeretne beszélni Joe Biden amerikai elnökkel, mert a Huawei távol marad a politikától, az együttműködés pedig mindkét fél számára előnyös lenne.

Közben pedig megy a találgatás, hogy a Honor vajon átveheti idővel a Huawei helyét? Az önálló Honor ugyanis már minden cég támogatását élvezi.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!