Kép: Ask Leo!

Az “ellentmondásos” alatt nem azt kell érteni, hogy összevissza hazudoznak, hanem azt, hogy bár éppen most költöttek erre egy vagyont, mégis azt tanácsolják a felhasználóknak, ne használják folyton az 5G-t. 

Kissé ellentmondásos, hogy miközben a Verizon keményen tolja az 5G marketingjét, a támogatás mégis azt javasolja, inkább az LTE-t használják a telefonok tulajdonosai. Ennek természetesen nem az az oka, hogy a cég különböző társterületei nem kommunikálnak egymással. Sokkal inkább az, hogy a vasárnapi reggeli tweetben mindezt az akkumulátorok kímélése érdekében kérik. A bejegyzés szerint aki úgy tapasztalja, hogy túlzottan merül a telefonja, használjon LTE-t, és máris hosszabb lesz az üzemidő, illetve ezzel együtt az akkumulátor élettartama is.

Kép: The Verge

Látszik, hogy a Verizon óvatosan fogalmaz, hiszen csak a hozzászólásokban olvasható az, hogy az LTE-vel inaktívvá válik a telefonon az 5G, márpedig akik ilyen készüléket vesznek, azért teszik, hogy használják az ötödik generációs technológiát. Érdekessége a dolognak, hogy egyebekben a cég az országos 5G-hálózatában a DSS technológiát használja, ami képes lassabb lenni, mint az LTE. Nem véletlen, hogy a cég egyik legfontosabb prioritása az ultragyors mmWave lefedettség kiterjesztése, de azért az még odébb van, hogy ehhez bárki hozzáférhessen. Ugyanakkor az igyekvést az is alátámasztja, hogy a Verizon igen jelentős összegeket költ arra, hogy az 5G-ben minél inkább vetélytársai előtt járjon.

FORRÁSThe Verge