Kép: SlashGear

A Google Pixel 4a 5G eddig sem volt rossz vétel, most azonban kimondottan jó boltnak számít. 

Valahogy az juthat az eszünkbe a Google Pixel 4a 5G jelenlegi árával kapcsolatban, mint amikor Gaben beszélgetett Lalival az Üvegtigrisben, hogy mi mennyibe kerül a boltban, és ő ehhez képest mennyiért vette. “Tudod, mennyi ez Magyarországon? 200.000 forint. Tudod, mennyiért vettem az Amazonon? 135.000-ért.”
Hozzánk képest természetesen eddig is jó árban volt az eszköz a maga 499 dolláros (150.000 forint) cetlijével, most azonban az Amazonon 449 dollárért lehet hozzájutni, ami nagyjából a képzelt diskurzusban szereplő forintos összegnek felel meg. Persze ha valaki idehaza szeretne egy ilyet, azért kell magasabb árra számítania, mert van vám, meg világbajnok ÁFA, és természetesen a forgalmazói árrés.

Kép: PCMag

A telefon egyébként elég szimpatikus, hiszen a 6,2 hüvelykes, 1080×2340 pixel felbontású OLED kijelző alatt Snapdragon 765G, valamint 6 GB lapul. Sőt, még jack csatlakozása is van. Ahogy az egy Pixel telefontól elvárható, a kamerák is remekül teljesítenek, különösen az ultraszéles lencse. A Night Sight funkciónak köszönhetően pedig szegényesebb megvilágítási körülmények között is elfogadható képeket lehet készíteni. Arról nem is beszélve, hogy a telefon rendelkezik a Pixel 5G legtöbb tulajdonságával, ugyanakkor 250 dollárral olcsóbb annál. De persze ez csak mellékinformáció, ugyanakkor egy döntés esetében fontos lehet. A kompromisszum mindössze annyi, hogy nem vízálló, nem tölthető vezeték nélkül, és nem tudja a mmWave 5G-t.

FORRÁSEngadget