5g vr

A technológiai előnyeit kihasználó felhő alapú szolgáltatások jóval kényelmesebbé tehetik az ilyen eszközök használatát. Jön az 5G VR kora. 

A virtuális- és a kiterjesztett valóság, azaz a VR és az AR mindez ideáig nem tudta befutni azt a karriert, amelyet korábban szántak neki. Ennek oka elsősorban az, hogy a jelenlegi VR és AR rendszerek használata kényelmetlen. Ha valaki megfelelő sebességet, kép- és hangminőséget szeretne, akkor igen komoly számítási kapacitásra van szükség.

5g vr

A nagy teljesítményű hardvereket tehát a felhasználási helyen kell elhelyezni, ami nagyon drága és kényelmetlen megoldás. Azért nem használják a tömegek ezeket a megoldásokat, mert nem akarnak vagy tudnak kifizetni rengeteg pénzt arra, hogy néha VR vagy AR alkalmazásokat futtassanak. Az 5G azonban mindent megváltoztathat. A technológia ugyebár óriási adatátviteli sebességet és alacsony késleltetést biztosít, ennek következtében a szoftverek futhatnak egy távoli számítógépen.

Ezáltal a felhasználónak csak egy speciális sisakra van szüksége, ami minden korábbinál kisebb és könnyebb lehet. Elfelejtheti a túlmelegedést, a zavaró vezetékeket is. A virtuális- és kiterjesztett valóság egyetlen érintéssel elérhető, minden hardveres vagy szoftveres feladat a szolgáltatókra hárul. Ezáltal nő a kényelmi faktor, csökkennek a költségek, így az ilyen rendszerek a jelenleginél sokkal-sokkal vonzóbbak lehetnek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!