Kép: Samsung

A One UI 3.1 frissítéssel a Galaxy S21 5G széria különleges funkciói válnak elérhetővé a Galaxy S20, a Note20 és Galaxy Z sorozat készülékein.

Az új rendszer elsőként a Galaxy S21 5G széria tagjaival mutatkozott be, most pedig további készülékekre is elhoz olyan kamerafejlesztéseket és funkciókat, amelyek megkönnyítik a fotók és videók rögzítését. Az Okos felvétel funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók több állóképet és videóformátumot rögzítsenek egyetlen érintéssel. A képek elkészítése után számos lehetőség érhető el az utómunkához, így például a Radír eszközzel a fotók még pontosabban javíthatók. Ezzel az okos képszerkesztő megoldással a felhasználók kivághatnak nemkívánatos részleteket a képekről anélkül, hogy hosszas kézi szerkesztésre lenne szükség. Elég egy érintés a kérdéses területre és a rendszer automatikusan kijelöli és törli a zavaró tárgyakat.

Kép: Samsung

A One UI 3.1 segítségével a bevezetőben említett eszközökön elérhetővé válik az  érintéses autofókusz és automatikus exponálás, így a fotók fókuszálása és a fényerő jelentősen könnyebbé válik. A képernyő balra- vagy jobbra húzásával a fényképek fényereje még az elkészítésük előtt beállítható. Bemutatkozik az új Többmikrofonos Felvétel funkció, amelynek köszönhetően a Professzionális Videó módban lehetőség nyílik a hangok egyidejű rögzítésére a telefonnal és az olyan csatlakoztatott Bluetooth eszközökkel, mint például a Galaxy Buds Pro, a Buds Live, vagy a Buds+. A Beállítások között elérhető a One UI 3.1 új Szemkímélő szűrő módja, amely automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól függően. A Szemkímélő szűrő melegebb tónusai megkönnyítik az elalvást, a megfelelő beállítással pedig a készülék automatikusan változtatja a képernyő színeit a nap folyamán. További érdekesség még, hogy a One UI 3.1 megkönnyíti a megosztott adatok ellenőrzését. A fotók készítési helyének metaadatai könnyedén eltávolíthatók megosztás előtt, a Személyes megosztás segítségével pedig a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.