5G előnyei

Ahol a kábelfektetés kivitelezhetetlen vagy nagyon drága, ott is élvezhetőek a gyors kapcsolat áldásai.

Még a fejlett nyugati társadalmakban is vannak olyan területek, ahol az ultragyors internetkapcsolat elérhetetlen álom. A városon kívüli kisebb ipari területek, szolgáltatócentrumok, külterületi részeken gyakran elérhetetlen jelenleg is a szélessávú netkapcsolat. Ennek hátterében fizikai és anyagi akadályok állnak a legtöbb esetben.

5g előnyei

Azaz konkrétan az, hogy a szolgáltatók nem akarnak rengeteg pénzt áldozni a kábelek oda vezetésére, vagy különféle természeti sajátosságok miatt erre nincs is lehetőség. Ilyen lokációkban is megoldást jelenthet az 5G. A sűrűn telepített, kis teljesítményű, kis helyigényű adók vezeték nélküli úton segíthetnek megteremteni a nagy sebességű adatátviteli kapcsolatot. Ebből fakadóan alacsony költségek mellett olyan helyeket is bevonhatnak a szolgáltatási rendszerbe, amelyeknél ez mind a mai napig elképzelhetetlen.

Az 5G alapú kapcsolat így új munkahelyeket teremthet, segíthet megakadályozni az elvándorlást, valamint kényelmessebbé teheti az ilyen környezetben élő és dolgozó emberek életét. Nem mellesleg a környezetet is kíméli a technológia, hiszen nincs szükség feltétlenül a természetromboló kábelfektetésre. Az Omdia piackutató cég előrejlzéseinek alapján 2026-ra a globális hálózati kommunikáció 25 százaléka (!) mobil alapú lesz. Azaz a jelenlegi kábeles megoldások jelentős részét váltják ki a vezeték nélküli eljárások, amiből az 5G óriási mértékben veheti ki a részét.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!