5G 3D

A technológia révén elérhetővé válik a magas képminőségű 3D online streaming a megfelelő eszközök segítségével.

Tíz évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a 3D filmek, videók áttörése bekövetkezhet. Azonban a megjelenítők kiforratlansága, és a technológiai hiányosságok miatt ez a trend kifulladt. Az Ericsson közelmúltban megjelent tanulmánya szerint azonban a térhatású tartalomszolgáltatás váratlan helyről kaphat életmentő injekciót.

5g 3D

Az 5G által biztosított hatalmas adatátviteli sebesség kombinálva a speciális, dupla képernyős headsetekkel elméletileg remek háromdimenziós élmény elérését tenné lehetővé. Az eddigi passzív és aktív eljárások vagy a mozgási sebesség vagy a felbontás terén követelték meg a kompromisszumot a felhasználóktól, azonban az említett módszer esetében erre nem lenne szükség. Akár 4K felbontású, másodpercenként 60 vagy 120 képkockás tartalmak sugárzása is lehetségessé válna ily módon. Mindezt úgy, hogy maguk a filmek és a videók nem a sisakban elhelyezett hardverben, vagy egy kábelekkel csatlakoztatott külső eszközökön futnának, hanem egy távoli nagy teljesítményű számítógépen.

A filmek vagy a videók pedig vezeték nélküli úton érkeznének a 3D sisakba online streaming révén. Így a 3D tartalmak, akár vonaton, vagy piknikezés közben is elérhetővé válnának. Amennyiben az Ericsson jövendölése valóra válik, az alapjaiban forgathatja fel a jelenlegi tartalomszolgáltatási szokásokat. Aki hamar kapcsol, és képes nagy tömegben minőségi térhatású kontent előállítására, az megütheti ezzel a főnyereményt.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!