A Razer Anzu szemüvegnek szemüveg, csak épp nem okos.

Évekkel ezelőtt jelentek meg az úgynevezett okos szemüvegek, amelyeknél a lencse, vagy a lencse egy része megjelenítőként is funkcionál. Van amikor az egész egy kijelző, de arra is akad példa, hogy projektoros technológiával egy részére rávetítik a tartalmat. Az ilyen modellektől korábban sokat vártak, de igazából eddig egyik se váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket. De hát ígéretek mindig vannak, és simán lehet, hogy valakinek egyszer összejön a Nagy Áttörés.

Razer például nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy beugrik az okos szemüvegek bizniszébe, a Razer Anzu fantázianevű modell személyében. A most bemutatott terméknek viszont köze nincs az okosszemüvegekhez. Nincsenek speciális lencséi, azért nevezi a cég intelligensnek, mert pakoltak rá két kis teljesítményű hangszórót meg egy mikrofont, és ezáltal headsetként is használható. A kompatibilis eszközökhöz pedig értelemszerűen Bluetooth technológia révén kapcsolódik.

Ja igen, meg pakolnak mellé egy extra lencsét, ami megszűri a képernyők kék komponensét, hogy esti használatnál ne okozzon álmatlanságot a kütyüt. Valamint kiemelték, hogy az audió késleltetés 60 ms, amitől igazi “gamer szemüveg” lesz. Csak az a kár, hogy a mai modern BT eszközök mindegyike kábé hasonló teljesítményt produkál. Tök nagy csalódás ez az egész. Nem az, hogy az Anzu egy totál átlagos ketyere, hanem hogy a Razer full hülyének néz mindenkit, mikor ezt az “okos szemüveg” szöveget nyomatja.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!