Kép: Napidroid

A Samsung nem kicsinyeskedik a jelzőkkel a Galaxy A52 5G kapcsán, hiszen azt állítja, a telefonnal minden király. 

Tekintve, hogy az alsóbb kategóriában az A32 és az A02 már egy ideje hivatalosan is létezik, ideje volt, hogy a Samsung szintet lépjen, és megmutassa, mit szán a középosztályba. Ami az ötödik generációs technológia szempontjából nem más, mint a Galaxy A52 5G, aminek egyébként van 4G-s testvére is, de annak értelemszerűen nincs ott az “5G” a neve mellett.

A nagyméretű, 120 Hz-es FHD+ Super AMOLED kijelző 6,5 hüvelykes, Infinity-O Display, tehát “határtalan”. A hátlapon négyes kameracsalád lakik, melyből a fő egység 64 megapixeles, de mellette használhatjuk a 12 megapixeles ultraszéles, 5 MP-es makró, vagy a szintén 5 MP-es mélységérzékelő lencséket is.

Kép: Samsung

Az optikai képstabilizálás segít abban, hogy kedvezőtlenebb körülmények között se elmosódott, rossz minőségű képeket készítsünk, ami igaz a mozgóképes felvételekre is. A szelfihuszárok elsődleges kedvence, az előlapi kamera 32 megapixeles. Ügyetlenebbeknek fontos információ lehet, hogy a Galaxy A52 5G IP67 besorolást kapott, tehát laborkörülmények között akár 30 percet is kibír 1 méter mélyen a víz alatt.

A készülék 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amit akár 25 wattos gyorstöltéssel is vissza lehet hozni az életbe. Hardveres téren a burkolat alatt egy Snapdragon 750G-t találunk, ami a sima 4G-s modellénél egy generációval újabb. Az alapkivitel 4 GB-tal rendelkezik, de kérhető 6 és 8 GB-tal is, értelemszerűen drágábban.

Kép: Samsung

És hogy miért király? Azért, mert a Samsung szerint király a sebesség az 5G-vel, továbbá király a kijelző, és király a kamera is. Sőt, a színválaszték is az, hiszen Király Fekete, Király Kék, Király Lila, valamint Király fehér színben választható. Nem maradt más hátra, mint az, hogy mennyibe kerül? Nos, a Galaxy A52 5G ajánlott fogyasztói ára 169.990 forint, és aki a megjelenéshez kapcsolódó promóció ideje alatt vásárolja meg (tehát 2021. 03. 25 23:59-ig), annak egy Galaxy Buds+ is jár mellé.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSSamsung