sms vírus

Az ajándékot ígérő SMS vírus megfertőzheti a telefont, ami komoly anyagi kárral járhat. 

A rendőrségtől kapott információk szerint egy új veszélyes SMS terjed. Az üzenetben az áll, hogy “megérkezett a csomag, kattints rá a linkre a részletekért” (vagy valami hasonló, sokszor magyartalan szöveg), és ha valaki rábök, akkor a mobil eszköze máris támadás alá kerül.

Ezt követően pedig a bűnözők megpróbálhatnak hozzáférni a jelszavakhoz, vagy akár a digitális pénztárcához is, illetve zárolhatják az adatokat, amelyeket csak pénzért tesznek ismét elérhetővé. Szóval semmiképpen sem szabad bedőlni az ilyen trükköknek, ha gyanús üzenet jön, törölje ki mindenki minél gyorsabban. Mivel a járvány miatt manapság olyanok is az online vásárlás felé fordultak, akik egyébként korábban nem nagyon vettek igénybe ilyen jellegű szolgáltatást. Ők pedig különösen nagy veszélyben lehetnek, hiszen nem tudják, hogy mi a szokás, hogy ilyen üzeneteket senki nem szokott küldeni, pláne akkor, ha nem is rendelt semmi csomagot.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy amennyiben Ön is letöltötte az SMS-ben található linken elérhető alkalmazást, állítsa vissza telefonját a gyári beállításokra, melyet eszköztípustól függően a rendszer beállításai között tehet meg! Amennyiben a rendszer-visszaállítást nem tudja végrehajtani, úgy telepítsen vírusírtót telefonjára, vagy kérje szakértő segítségét! Legyen figyelemmel arra, hogy ezzel minden adatot töröl a telefonról, így a visszaállítás előtt gondoskodjon adatainak biztonsági mentéséről!

Azért aki ilyen járványos időszakban még ilyen fajta vírusokkal is megbombázza a népet, az tényleg nem érdemel kegyelmet.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!