Kép: GSMArena

Aki látta a G10-et, feltehette magában a kérdést, hogy milyen jó lenne 5G-vel. Erre itt a Moto G50, ami pont ezt tudja, csak éppen furcsán fogott a ceruza az árazásnál. 

Vagy ha valójában senki nem is gondolkodott el ezen, valaki a Motorolánál mégis, hiszen itt a Moto G50, ami közel ezeket az igényeket szolgálja ki. A készüléknek kiemelkedő érdekessége, hogy ebben már Snapdragon 480 5G chipset van, legalábbis Európában ezzel adják. Ez a 8 nm-es alkatrész jobb, mint a G10-ben található S460, köszönhetően a Cortex-A76 magoknak (a G10-ben A73 alapú van), és a jobb GPU-nak. Hozzá kell tenni, ez utóbbi amúgy sem kap túl nagy terhelést, hiszen a 6,5 hüvelykes, 90 Hz-es kijelző mindössze 720p-t tud. Azt még nem tudni, hogy az egyébként derék frissítés mennyiben kompenzálja a felbontás gyengeségét.

Ami leginkább annak fényében érdekes, hogy egy 250 dolláros készülékről beszélünk, ami így annyiba kerül, mint a Moto G 5G. Márpedig az 6,7 hüvelykes, 1080p-s kijelzővel és Snapdragon 750G-vel nem drágább annyival, hogy ne legyen megfelelő alternatíva így házon belül. De nézzük a dolgok jó oldalát, a Moto G50 Android 11-gyel érkezik, és továbbra is megtartja a hagyományos 3,5 mm-es jack csatlakozót, sőt, a dobozban headset is lesz (legalábbis egyes régiókban). Az akkumulátor 5000 mAh-s, amihez 10 wattos töltőt ad a gyártó, ugyanakkor az eszköz készen áll a 15 wattra is. Végezetül említsük meg még a kamerát, aminek főegysége 48 megapixeles, mellette 5 MP-es makróval, valamint 2 MP-es mélységélesség szenzorral.

FORRÁSGSMArena