Kép: Fast Company

A Pokémon Go a megjelenésekor tulajdonképpen letarolta a világot, most pedig itt a Codename: Urban Legends, ami már az 5G nyújtotta lehetőségeket is kiaknázza. 

Szűk 5 éve már annak, hogy a Niantic piacra dobta a Pokémon Go nevű játékát, ami rendesen megpörgette a kasszát. Ezen felbuzdulva, és az 5G lehetőségeit ismerve a fejlesztők újabb projektbe vágták a fejszéjüket, ami a Codename: Urban Legends címet viseli. Az alapértelmezés továbbra is az, mint a Pokémon Go esetében, csak az egész nyakon van öntve számtalan olyan újdonsággal, amit az ötödik generációs technológia sebessége tesz lehetővé. Ennek legfontosabb eleme, hogy immár együtt, egy csapatban is üldözhetjük az ellent, és védhetjük a sajátot.

Ez azt jelenti, hogy minden felhasználó ugyanabba a kiterjesztett valóságban játszik, aminek alapfeltétele az a fajta sebességnövekedés, amit az 5G képvisel. Míg az alapjátékban bár minden játékosnak ugyanaz a Pokémon tűnt fel a telefonján, ezeket egymástól függetlenül tudták befogni. A Codename: Urban Legends esetében azonban mindenki ugyanazt látja, egymáshoz igazodva. Tehát együtt tudnak küzdeni, és lövöldözni, egymást segítve, védve. Az alkalmazás ugyanazon a platformon nyugszik, mint az Ingress, a Pokémon Go, vagy a Harry Potter: Wizards Unite. A fejlesztést végző Niantic azt reméli, hogy ismét egy pénztárcagyilkos appot dobnak majd piacra, bár ezt ők nem így fogalmazták meg.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!