Kép: CrackBerry

Az egykor hatalmas sikernek örvendő BlackBerry dicsfénye mára finoman szólva megfakult, de úgy tűnik, mégsem kell neki búcsút mondani. 

Tavaly röppentek fel olyan hírek, hogy a BlackBerry visszatérne a köztudatba, ráadásul rögvest egy 5G-s készülékkel, és mindent vivő kamerával. Tegyük hozzá gyorsan, hogy nem maga a gyártó tervez visszatérni, hanem a formátuma, amit létrehozott. Erről tavaly augusztusban lehetett hallani, amikor a gyártást átvette az OnwardMobility, és akkor azt is elárulta, hogy 2021 első felében érkezhet az eszköz a boltokba. Azonban nem itt kell megemlíteni az OnwardMobility alapítójának és vezérigazgatójának, Peter Franklinnek egy februári interjúban adott válaszát. Mégpedig azt, amiben arról beszélt, hogy a telefonról az elkövetkezendő hónapokban további információk érkeznek.

Kép: Pocketnow

Ez viszont arra enged következtetni így április elején, hogy még időbe tart, mire a telefon tényleg készleten lesz, hiszen azóta sem tudni sokkal többet. Ahogy egyébként a BlackBerry tündöklése idején, úgy most is leginkább az üzleti jellegű felhasználás kerülhet előtérbe. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az OnwardMobility valami olyat dobjon a piacra, ami kiemelkedik az egyre népesebbé váló 5G-képes telefonok közül. Márpedig ebben a szegmensben már most is látszik, hogy nagyon ki kell találni a dolgokat, ha valaki nem szeretne az LG sorsára jutni, ami éppen mostanság vonul ki az okostelefonok piacáról. Tegyük hozzá, a BlackBerry a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen, amikor hirtelen fordulnak rosszra a dolgok. 2010-ben az USA piacán 37 százalék feletti részesedéssel rendelkezett, ami két évvel később 7,3 százalékra zsugorodott.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSPYMNTS