Kép: Techeblog

Az MG Cyberster nevű roadster gondoskodik róla, hogy az online kapcsolatunk legalább olyan gyors legyen, mint az autónk. 

A Tesla Roadster második generációjának megjelenéséről még nincs egzakt információ de az biztos, hogy lesz egy kihívója, mégpedig az MG Cyberster képében. A hónap végén a Sanghai Motor Shown bemutatkozó jármű egy kétüléses roadster, ami teljes egészében elektromos hajtással működik. A kétajtós négykerekű az MGB Roadster utódjaként fogható fel, vagy legalábbis az ihlette.

Kép: Techeblog

Ezt támasztják alá az MG-re jellemző lámpák, amelyek ezúttal a “Magic Eye” megnevezést kapták, de egy lézer jellegű LED csík is található az alsó éleken. Bár ezek nem nevezhetőek hagyományos MG kelléknek. Profilból az látható, hogy a fent húzódó övvonal mellett a küszöb közepétől is bolondítottak egy kicsit a formán.

Kép: Techeblog

Az MG Cyberster hátsó traktusa mindamellett, hogy egészen letisztultnak tűnik, kellően modern, de utóbbit úgy éri el, hogy mégis felfedezhetőek benne a korábbi évtizedek jellegzetességei. Úgy tudni, az autó az elektromos hajtással 3 másodperc alatt futja a 0-100 km/h-s sprintet, illetve egy feltöltéssel 800 kilométert képes elmenni.

Kép: Techeblog

Ez utóbbi természetesen csakis laborkörülmények között kihozható képesség, hiszen az autó a gyorsulási paraméterét tekintve nem 90 km/h-s krúzolásra lett teremtve. Sokkal inkább arra, hogy határon autózva, egy jó szerpentinen tapossa az ember, az élményt keresve. Ja, és majdnem elfelejtettük a lényeget: a jármű 5G-vel is rendelkezik, tehát az online jelenlétünk is vihargyors lehet.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!