Kép: opsa - Pixabay

Moszkva ikonikusnak számító területein elindult az 5G, az orosz polgárok őszinte örömére, ráadásul a Huawei segítségével. 

Az MTS, mint Oroszország legnagyobb távközlési szolgáltatója, a kínai Huawei segítségével beindította Moszkva legismertebb területein az 5G-t. Az összesen 14 ilyen helyszín az “Érkezik az 5G” program keretein belül kapta meg az ötödik generációs technológiát annak érdekében, hogy az emberek ismerkedhessenek annak előnyeivel. Egyértelmű, hogy az ország életében ez egy mérföldkő, és a tervek szerint innentől kezdve gőzerővel fogják nyomni a kiépítést. Abba most ne menjünk bele, hogy ez mennyire tűnik valóságnak, és mennyire szimplán propagandának. A jelenleg 5G-vel “bevont” területek megfelelően teljesítenek, a képek tanúsága szerint sikerült összehozni az 1Gbps sebességet. Ez azt jelenti, hogy telefonra egy 2 GB-os játék mindössze 10 másodperc alatt töltődik le a felhőből, és a késleltetés is minimális az online szórakozáshoz.

Kép: makalu – Pixabay

Az MTS a Huawei szabadalmaztatott Super Blade Site technológiájával futott neki az 5G-nek. Viktor Belov, az MTS technológiai igazgatója szerint az 5G a cég legfontosabb prioritása, és kíváncsian várja, milyen fejlődéshez fog hozzájárulni ipari, és nemzetgazdasági téren. Zhao Lei, a Huawei Eurasia CNBG igazgatója szintén örömteli eseménynek nevezte a moszkvai “nyitást”. Véleménye szerint a kínai óriás olyan 5G megoldásokat szolgáltat, amik az orosz partner számára a leginkább megfelelőek. Mindebből egyértelműen látszik, hogy a nyugati országokkal ellentétben Oroszország egyáltalán nem tart a kínai állam kémkedésétől. De hát miért is tartana, hiszen a két nemzet vezetői hasonló értékek mentén gondolkodnak politikailag.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSHuawei