Kép: Android Authority

Az iPad Pro többek között M21 chippel, 5G-vel, és Liquid Retina XDR kijelzővel gazdagodik. 

Elég sokan várták, hogy vajon mivel rukkol elő idén az Apple az egyik csúcsterméke, az iPad Pro kapcsán. Mint kiderült, a frissítés a processzorra, a kamerára valamint a kijelző technológiára, de ami talán a legfontosabb, a házon belül fejlesztett M1 chipre fókuszál. Ez már csak azért is fontos, mert az almás tablet rajongói tavaly kissé csalódottak voltak, hiszen valamivel több újdonságot vártak, mint amit végül kaptak.

Kép: Apple

A bemutatón Raja Bose, az iPad termékmarketing menedzsere úgy fogalmazott, hogy az eszköz egy varázslatos üveglap, ami azzá válik, amivé a felhasználó szeretné. Az új iPad Pro kétféle méretben kapható majd, így lesz egy 12,9 hüvelykes, és egy kisebb, 11 hüvelykes kivitel is. Az eszközök akár 16 GB memóriával és 2 TB tárhellyel is rendelkezhetnek, az előrendelés pedig április 30-án válik lehetővé. A kisebbik modell kezdőára 799 dollár (250 000 forint), míg a nagyobbiké 1099 dollár (330 000 forint). A kiszállítás valamikor május második felében kezdődik. A 2021-es frissítések között kulcsfontosságú az Apple M1-es chipjének megjelenése az eszközben, amelyet először tavaly novemberben jelentettek be, és a legkomolyabb teljesítményű processzor, amelyet a vállalat valaha készített.

Kép: Apple

A nyolcmagos chip hozzáadása az iPad Pro-hoz hatalmas sebességnövekedést (az Apple szerint 50 %)és jobb akkumulátor-teljesítményt jelenthet. A cég csak érdekességként említi, hogy az M1 chip által elért grafikai teljesítmény növekedés, 1500-szorosa annak, mint amit az első generációs iPad tudott.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSCnet