Kép: VistaBuzz

Egyre nő a koreai gyártó SmartThings Find felhasználóinak száma, ami viccesen azt is jelentheti, hogy elég sokan hagyják szanaszét az eszközeiket. 

A Samsung bejelentette, hogy a nemrégiben elindított SmartThings Find szolgáltatás felhasználóinak száma továbbra is gyorsan nő, így az ökoszisztéma már világszerte több mint 70 millió készülékből áll, most pedig kiterjesztett adatbiztonsági megoldásokkal és hangalapú vezérléssel bővül. A frissítések után a felhasználók bármely, a közelükben található Galaxy SmartTag-et láthatják.

A Bixby segítségével pedig könnyen megtalálhatók a csatlakoztatott okoseszközök, amelyek állapota kényelmesen ellenőrizhető alkalmazásban. Az eszközkereső a SmartThings ökoszisztéma egyik kiemelt szolgáltatása, amellyel a Galaxy felhasználók a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően megtalálhatják a regisztrált okostelefonjukat, tabletjüket, okosórájukat vagy fülhallgatójukat.

Kép: Samsung

A készülékek mellett azok a kulcscsomók, táskák vagy akár kerékpárok is megkereshetők, amelyekhez rögzítették a Samsung apró Bluetooth alapú eszközét, a Galaxy SmartTaget. A felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és így segíthetik egymás elveszettnek vélt készülékeit meglelni. A tavaly októberi indulás óta több mint 70 millió okoseszközt regisztráltak az ökoszisztémában.

Új biztonsági és kényelmi megoldások a SmartThings Find szolgáltatásban

A regisztrált készülékek száma mellett a felhasználóké is emelkedik, egyre többen követik nyomon a számukra fontos tárgyakat a rendszeren keresztül. A Galaxy SmartTag felhasználók több mint fele rögzíti az eszközt lakás- vagy kocsikulcsára, de sokan használják a táskájuk, pénztárcájuk vagy éppen a kerékpárjuk megjelölésére is. A szolgáltatás hamarosan két új funkcióval bővül, amellyel nem pusztán kényelmesebben találhatók meg az elveszettnek hitt tárgyak, de a biztonságuk is növekszik.

A Bixby hangalapú vezérléssel alkalmazható a Galaxy SmartTag megkeresésére. Az elveszettnek vélt tárgyak megtalálásához elég a SmartTaget a Bixby név használatával megszólítani, ami Bixby azonnal megtalálja a keresett tárgyat és annak pontos helyét csengetéssel jelzi. További érdekesség, hogy az új, Ismeretlen Tag Kereső funkció képes észlelni az olyan Galaxy SmartTag eszközöket, amelyek nem a felhasználóhoz tartoznak, de vele együtt mozognak.

A Start gomb megnyomásával a Kereső megkeresi az azonosítatlan SmartTageket, amelyekből listát készít, így senki nem lesz képes titokban követni a felhasználók tartózkodási helyét. Minden felhasználó adatai titkosítottak és teljeskörű védelmet kapnak egy véletlenszerűen kiválasztott azonosítón keresztül, amely 15 percenként változik, ezzel biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.