Kép: Pete - Pixabay

Elsőre butaságnak hangzik, hogy az ember az Eiffel-torony mellett ücsörögve végezze a mindennapi munkáját, ettől függetlenül akad egy lista, ami megmutatja, mely látványosságoknál milyen az internetes sebesség. 

Ha valamit megtanultunk az elmúlt bő egy évben, akkor azt, hogy mennyire fontos is az otthoni munkavégzés, hiszen a vírus miatt rengetegen kényszerültek erre. A USwitch az Nomadlist segítségével összeállított egy listát arról, hogy a világ legismertebb látványosságai közelében milyen internetsebességre számíthat az, aki úgy dönt, éppen ezek mellett dolgozna távolról. Ennek alapján úgy tűnik, a San Franciscóban lévő Golden Gate-híd vezeti a listát, ahol átlagosan 67 Mbps a sebesség. Második helyen szerepel a Szabadság-szobor 33 Mbps-mal, míg a dobogó harmadik helyén a Sydney egyik látványosság, az Operaház található (32 Mbps).

Kép: Free-Photos – Pixabay

A lista negyedik helyét holtversenyben az Eiffel-torony és a La Sagrada foglalja el, ahol egyaránt 31 Mbps-ra számíthatnak a felhasználók. A lista végén azok a látványosságok szerepelnek, amelyek 8 Mbps alatt teljesítenek, így 21-ként itt található a Taj Mahal (7 Mbps), és a gízai nagy piramis (5 Mbps), és a Viktória-vízesés (Zimbabwe – 3 Mbps). Az összeállítás több ismérv alapján rangsorolta az egyes helyszíneket, így többek között figyelembe vették az ingyenes Wi-Fi rendelkezésre állását, és az egyébként is elérhető internetsebességet. Tehát ha valaki úgy gondolja, nyakába veszi a világot, de közben szeretne elfogadható tempóval netezni, inkább Párizsban nézelődjön, mint mondjuk a kínai nagy falnál, ahol várhtóan 2 Mbps-os sebességgel fog szembesülni.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSTechRepublic