Kép: Alexander Gounder - Pixabay

Nem az történt a címadásnál, hogy teljesen megbolondultunk, hanem a vonat és a vágány hasonlatával szemlélteti egy erős írás, hogy elég volt a felesleges 5G nyomulásból a szolgáltatók részéről. 

Egy rendkívül érdekes véleménycikk jelent meg a The Verge oldalán, arról, hogy a szerző miként viszonyul az 5G hype-hoz. Az írásban azt kéri a szolgáltatóktól, hogy álljanak le, és ne szajkózzák folyton, hogy az ő hálózatuk a legjobb, a leggyorsabb, és a legmegbízhatóbb.

Ne mondják mindig, hogy az ő 5G-jük sokkal jobb, mint a konkurens szolgáltatóé, mert nagyon nehéz egy év telt el, és az emberek elfáradtak. A szerző szerint érthető lenne szuperlatívuszokban beszélni akkor, ha a felhasználók tapasztalatai megegyeznének ezekkel, de nem így van. Azt kéri, hagyjanak fel a színleléssel és ne csináljanak úgy, mintha az 5G vonat már az állomáson állna, arra várva, hogy az emberek felpattanjanak rá, mikor valójában még csak a síneket fektetik.

5g marketing
Kép: Verizon

Az írás nehezményezi azt is, hogy hangzatos megnevezésekkel verik át az embereket, mivel először volt az 5G Evolution, ami remekül rímel a revolution (forradalom) szóra. Aztán kiderült, hogy az egész nem más, mint az LTE, majd pedig jött az mmWave, aminek az Ultra Wideband nevet adták, mert sokkal jobban hangzik. És bár valóban, ha az ember a megfelelő helyen állt az utcán, olyan gyorsan lejött egy film, hogy a napszemüveg lerepült az arcáról.

De amint átment az út túloldalára, máris oda volt a jel. Nemrég pedig megtudtuk, hogy az Ultra Wideband valójában mmWave és C-sáv, amiért viszont többet kell fizetni. Ezeken túlmenően a cikk még számos erős mondatot tartalmaz, kellő felhorgadással az üzemeltetők felé. Az egyik kedvenc megállapításunk, miszerint ez a fajta viselkedés olyan, mintha egy gyerek PowerPoint előadást tartana a szüleinek arról, hogy miért érdemli meg a későbbi lefekvést. Aki tehát szeretné teljes egészében megismerni a szerző gondolatait, ide kattintva megteheti.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!