Erőteljes első negyedévet zárt a Samsung, a kedvező számokat részben a mobiloknak és az 5G-s terjeszkedésnek köszönheti. 

Sok más céghez hasonlóan a Samsung is közzétette az idei első negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. A számok jól alakultak, az árbevételt rekordot jelentő 59 milliárd dollár volt, ami éves szinten 18 százalékos előrelépés. Ezt főleg az okostelefonok és fogyasztói elektronikai termékek eladásainak köszönhette a cég.

Az érintett időszak nyeresége 8,46 milliárd dollár volt, ez 45 százalékos előrelépés tavalyhoz mérten. A Samsung bízik benne, hogy innentől kezdve elfelejthetjük a járvány nehézségeit, további emelkedésre számítanak.

A mobilkommunikációs üzletág egyébként elég jól teljesített, a jelentés szerint az 5G-s terjkeszkedésnek hála jól fogytak a csúcsmobilok, tabletek, PC-k, viselhető eszközök. Az átlagemberek tehát bár nem érzik az 5G előnyeit, de a gyártóknál a számokban már előrelépés látható.

A Samsung ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy hiába tudja majd kiszolgálni a partnereit kijelzőkkel és memóriachipekkel, a többi chip gyártásgondjai miatt az eladások összességében csökkennek majd a következő negyedév során.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Samsung