Kép: Nikkei Asia

A chiphiány számos iparágat érint, az autógyártástól egészen a videojátékokig, így nem csoda, hogy a távközlés is megsínyli a jelenséget. 

Érdekes cikk jelent meg a LightReading felületén, ami arról szól, hogy a cégeknek mi a véleménye arról, hogy chiphiány alakult ki, és hogyan látják a közeli jövőt. Az AT&T vezérigazgatója, John Stankey szerint erős dinamikát láttak, ám hirtelen nem várt fejlemények jöttek. Mike Sievert, a T-Mobile fejese szerint nem látnak ellátási problémát, és nem is lesz ilyen sem a hálózatoknál, sem az okostelefonok piacán. Mindeközben többen azzal küzdenek, hogy ki tudják elégíteni a keresletet, és legyen elég raktárkészletük.

Kép: Mediatek

Oleg Khajkin, a Viavi vezetője szerint volt készlethiány, de valójában csak több pénzt kellett letenni az asztalra, és máris megoldódott az ellátás. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook azt mondta, volt ellátási hiány, de mégis növelni tudták a bevételeiket, ellenben most úgy véli, nem biztos, hogy a jelenlegi helyzetben ezt újra meg tudnák csinálni. Sőt, a júniusban véget érő második negyedévre nézve 3-4 milliárd dollár közötti veszteségre számít. Az Infinera 15-20 millió dollárt vesztett az első negyedévben, a másodikra nézve pedig 20-25 millióst vár. A Qualcomm jelentős veszteségeket prognosztizál, de arról nem nyilatkozott, hogy mennyit, és a Samsung is erre számít, de konkrétumokat ő sem közölt.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSLightReading