Kép: GSMArena

Tegnap fedte fel magát teljes valójában az Oppo K9 5G, amit a kínai gyártó egy méretesre sikerült rendezvény keretein belül mutatott meg.

Az Oppo tegnapi eseményén többek között okostévéket, fülhallgatókat, fitneszkarkötőket is bejelentett, de számunkra leginkább az Oppo K9 5G névre hallgató telefon miatt fontos a rendezvény. Itt lehetett ugyanis látni először hivatalosan az eszközt, aminek az alapját egy Snapdragon 768G képezi, rendszere pedig egy Android 11 platformon nyugvó ColorOS 11.1. Kétféle “tudással” dobja piacra a gyártó, így lehet majd 8GB/128GB és 8GB/256GB verziót is vásárolni.

Kép: GSMArena

A telefon egyik különlegessége, hogy az Oppo K9 5G 3D folyadékhűtéssel érkezik. A 6,43″-es FullHD+ kijelző 90 Hz-es frissítésű, és a Samsung AMOLED-je, ami 180 Hz-es érintéses mintavételi frekvenciával dolgozik. A Goodix-tól származó hatodig generációs ujjlenyomat-olvasó a kijelzőbe építve működik.

Kép: GSMArena

A mobilos fotósok a hátlapon egy 64 megapixeles főkamerát találnak, amihez 8 MP-es ultraszéles, és 2 MP-es makro csatlakozik. Szelfikirályok az előlapon egy 32 megapixeles lencsével készíthetik a közösségi oldalakra lőtt képeiket.

Ahhoz azonban, hogy mindez működjék, áram is szükségeltetik, amit a 4300 mAh-s akkumulátor szolgáltat, és ha kifogy belőle a szufla, egy USB-C porton keresztül akár 65Wattal is tölthető. A telefon nem száműzte a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, 5G terén pedig dual módban üzemeltethető (SA/NSA). Kétféle variánsból lehet majd válogatni színek terén, így dönthetünk a fekete, valamint a színátmenetes között. Árak terén jelenleg annyit tudni, hogy a 128 GB háttértáras kivitel 255 eurónak (kb. 92 000 forint), míg a 256GB-os 280 eurónak ( bő 100 000 forint) megfelelő jüanért kerül forgalomba a gyártó hazájában.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSGSMArena