járvány

Azok a cégek, akik a járvány kezdetekor gyorsan felismerték, hogy bizony szükség lesz a strapabíró, gyorsabb kapcsolatra, komoly előnyre tehettek szert. 

A Deloitte legfrissebb nemzetközi felmérése szerint a koronavírus hatására világszinten nőttek a befektetések az 5G-vel és Wi-Fi 6-tal kapcsolatban. A kutatás válaszadóinak ötven százaléka nyilatkozott úgy, hogy nőni fog a befektetések mennyisége, míg 25 százalék visszaesésről számolt be. A megkérdezettek jelentős többsége, 81 százalék gondolja úgy, hogy az ötödik generációs technológia három éven belül megkerülhetetlenné válik. 67 százalék választja a próbaprojektek indításának lehetőségét, vagy a Wi-Fi 6 használatát, ugyanakkor 58 százalék az 5G megoldásokat részesíti előnyben. Akadnak ugyanakkor olyanok is, akik vegyesen alkalmazzák a rendelkezésre álló technológiákat.

járvány

Major Dóra szerint, aki a Deloitte üzletviteli tanácsadás üzletágának szenior menedzsere, világpiaci szinten is nagy előnyre tehetnek szert azok a cégek, amelyek felfedezik és megértik a legújabb technológiák fontosságát. Akik ezt az infrastrukturális és innovációs stratégiájuk részévé teszik, komoly növekedési potenciálhoz juthatnak. Nagyon érdekes az az adat is, amely szerint a megkérdezett vezetők nyolcvan százaléka szerint az új generációs technológiáktól azt reméli, hogy három éven belül változást hoz náluk az új technológia. Hetven százalékuk pedig arra tippel, hogy ennyi idő alatt a teljes ágazatuk, átalakul, beleértve az értékesítést is. Azt egyébként már az első hullám alkalmával is látni lehetett, hogy a járvány nagyot lendített a digitális fejlesztéseken.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁS24.hu