Kép: Benita Welter - Pixabay

Minél inkább elterjed majd az 5G, annál nagyobb szükség lesz arra, hogy meglegyen a megfelelő energiabiztonság a kiszolgálásához, mondja a Generac vezérigazgatója.

Aaron Jagdfeld, a CNBC-nek beszélt arról, hogy az 5G technológia elterjedésével a kritikus hálózatok részéről elsődleges igény merül majd fel az energiabiztonság iránt. A “Mad Money” című műsorban úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint az ötödik generációs technológia a következő 5 évben robbanásszerű növekedést fog mutatni. Éppen ezért, mivel energia nélkül semmi nem működik, a távközlési vállalatoknak fel kell készülniük arra, hogy megbízhatóan tudjanak szolgáltatni. És ez az a terület, ahol a Generac bejön a képbe, mert szerinte a tartalékáramot termelő generátoraival várhatóan profitálni fog az 5G-ből.

Kép: analogicus – Pixabay

A cég számára a lehetőség egyértelműen a telekommunikációs arénában rejlik, ahol már egyébként is eléggé be van ágyazva. Az ötödik generációs technológiával gyorsabb hálózati sebesség érhető el, illetve még több eszköz csatlakozhat hozzá. Alapvetően fogja befolyásolni az életünket, szinte az összes területen, legyen az ipar, egészségügy, mezőgazdaság, közlekedés, vagy bármi más. A hálózatok működése éppen ezért még kritikusabb lesz a közösségek számára. Ez pedig csakis úgy biztosítható, ha megfelelő energiabiztonság van a rendszerben, felkészülve az esetleges többletigényekre. Hozzá kell tenni, mások úgy vélik, nem fog számottevően nőni az energiaigény, mivel a felhasználók úgy érik majd el a tartalmakat, hogy azok gyorsabban érkeznek meg.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!