telenor
Kép: PC Fórum

Hivatalosan ugyan még nem indította be a Telenor az 5G szolgáltatását, ennek ellenére tudható, hogy mind többfelé feltűnik vele. 

Míg korábban már lehetett tudni arról, hogy a Vodafone és a Telekom egy ideje szolgáltat 5G-t, a Telenor eléggé csendben volt ezzel kapcsolatban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ültek volna ölbe tett kézzel, a fűszálak növekedését hallgatva. Mostanra ugyanis Győr és Törökbálint mellett a fővárosban és a nagy magyar tengernél is egyre több aktív bázisállomásuk működik. Sőt, mint ahogy arról a hwsw egyik olvasója személyesen meg is győződhetett, a tempó sem elhanyagolható, amiből rögtön kiderül, mi az egyik legfőbb tulajdonsága az 5G-nek.

Kép: hwsw

Mint látható, sikerült az 1Gbps-ot messze meghaladó sebességet mérni, és a feltöltés is stabilan 100 Mbps felett maradt. Mégis ki kell emelni, amit forrásunk is, hogy mindez messze nem jelenti a kereskedelmi 5G szolgáltatást. Mégpedig azért, mert vélhetően eléggé kihalt az 5G-s tér, de mire telítődik, addigra a lefedettség is növekedni fog.  Ám erre idehaza még várni kell, hiszen maguknak az 5G-s telefonoknak sem túl nagy a keletje. Azért pedig teljesen felesleges ilyesfajta készüléket venni, hogy egy tenyérnyi területen kívül továbbra is csak 4G-vel tudjon a felhasználó elérni a digitális világot.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁShwsw