telenor
Kép: PC Fórum

Minden van, mint a vásárban, lehetne mondani a Telenor Magyarország akciójára, ami egyébként nem más, mint egy teljes éven át tartó teszt. 

Tekintve, hogy a Telenor Magyarország nem rendelkezik saját vezetékes infrastruktúrával, teljesen logikus, hogy ezt a helyzetet a vezeték nélküli 5G-vel igyekezzék feloldani, derül ki a hwsw írásából. Aki ellátogat a szolgáltató oldalára, maga is tapasztalhatja, hogy éppen folyik a toborzás a tesztre, amely egy teljes éven keresztül tart. Feltételezhető, hogy a lehetőség igen népszerű lesz, tekintve, hogy a jelzett időszakra teljesen ingyenes a szolgáltatás. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy mindössze 90 háztartás számára biztosítja majd a Telenor a lehetőséget.

5g penetráció

Nekik viszont nagyon jó lesz, hiszen kapnak korlátlan internetcsomagot (mondjuk ez alap kell, hogy legyen 2021-ben), 72 csatornás tévészolgáltatást, valamint HBO GO előfizetést. Ez utóbbi vélhetően azért lesz, hogy az online stream terhelhetőségét vizsgálják. A polgárnak cserébe annyit kell tennie, hogy hetente referál írásban és online interjúban a tapasztalatairól. Ez így elsőre elég jól hangzik, de azért mindenki tartsa szem előtt, hogy a júliusban induló tesztév csak a lefedett területeken élők számára valós lehetőség. Márpedig 5G-ből idehaza még elég csehül állunk, bár ezzel most nem lógunk ki a sorból negatív irányba. A Telenor Magyarország a próbaidőszakban a korábban elnyert 3,6 GHz-es tartományt használja, ami kellő gyorsaságot biztosít, ugyanakkor sűrűbb fizikai infrastruktúrát kíván.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁShwsw