Kép: DW

A Xiaomi bíróságra vitte a Trump adminisztráció tiltását, és meg is nyerte az ügyet, innentől kezdve pedig az a célja, hogy lenyomja a Samsungot. 

Donald Trump egyik utolsó intézkedése az volt, hogy más kínai cégek mellett a Xiaomit is kitessékelte az országból, amit a vállalat bíróságon támadott meg. Tegnap pedig megszületett az ítélet, ami megsemmisítette a volt elnök döntését. A gyártó azzal támadta meg az ítéletet, hogy az Egyesült Államok kormánya semmiféle lehetőséget nem biztosított a kínai vállalat számára a védekezést illetően, ami megsértette az ötödik módosításban foglalt jogokat. Továbbá a törvényhozó nem bizonyította egyáltalán, hogy a cég bármilyen formában a kínai állomhoz lenne bedrótozva. Egyébként nem csupán ez volt az egyetlen jó hír volt a Xiaomi számára szerdán.

xiaomi

Ugyanis ekkor jött ki az első negyedéves jelentésük, amiben szerepel, hogy bevételeik az előző év ugyanezen időszakával összehasonlítva 55 százalékkal nőtt. A honi piacon pedig még ennél is jobban, ott ugyanis 75 százalékot mondhatnak magukénak. A vállalat távlati céljai pedig egészen grandiózusak, mivel úgy számolnak, hogy 2023-ban átveszik a Samsung helyét, mint a világ legnagyobb márkája. Ezt egyébként bár csak rövid ideig, de a Huawei birtokolt, ám Trump exelnök szépen agyoncsapta. A Xiaomi jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefongyártója, de már kacsingatnak az elektromos autók felé, amibe legutóbb éppen 10 milliárd dollárt borítottak bele. Ám a gazdasági felívelés mellett valóban hatalmas fegyvertény, hogy a Xiaomi sikerrel vette fel a kesztyűt az amerikai politikát illetően.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSLightReading