Kép: ArchDaily

A Huawei eszközeivel végeztek zártteres teszteket annak érdekében, hogy kiderüljön, mire képes az 5G az Ázsiai Játékok fő helyszínén, a Hangcsoui Olimpiai Sportközpontban. 

A közelmúltban a China Mobile Zhejiang ellenőrizte az 5G kísérleti hálózatot a Hangcsoui Olimpiai Sportközpontban. A Huawei termékein és megoldásain alapuló hálózat 2,6 GHz-es és 4,9 GHz-es sávokat használt fel, hogy 5G lefedettséget biztosítson zárt, sok felhasználóval rendelkező területeken. Az ellenőrző teszt több mint 400 5G eszközt használt fel stressztesztek elvégzésére, többféle hálózati megoldással, köztük intrafrekvenciás, szakaszos frekvenciájú, interfrekvenciás és elosztott masszív MIMO-val. Ebben a folyamatban az felhasználók viselkedését is szimulálták a kapacitásnövelés, az interferencia mérséklés és a hálózat redundancia teljesítményének értékelésére.

Kép: Huawei

Az derült ki, hogy a teljesítményszint elegendő az üzenetek, az internet-hozzáférés, a videoátvitel és a műsorszórás óriási mennyiségű adatforgalmának teljesítéséhez, megfelelő felhasználói élmény mellett. Ez elengedhetetlen a 2022-es Ázsiai Játékok intelligens stadionjainak hálózatbiztosításához. A teszt helyszínéül szolgáló 80 000 férőhelyes Hangcsoui Olimpiai Sportközpont egy ikonikus lótuszszirom mintájú épület, ahol várhatóan a 2022-es ázsiai játékok nyitó- és záróünnepségére kerül sor. Az itteni tapasztalatok nagyon hasznosak lehetnek más helyszíneken is, ahol nagy a népsűrűség, de szükség lesz az 5G-re. Természetesen a Huawei oldalán megjelent győzelmi jelentés fényében sem szabad elfelejteni, hogy sorsdöntő tárgyalás kezdődött Lengyelországban, ami a kínai óriás nyugati tiltásait is érdemben befolyásolhatja.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!