A pletykák szerint idén nem lesz Huawei Mate sorozatú termékcsalád, feltehetően azért, mert kiszorul az 5G-piacról a Huawei, és az amerikai korlátozások is érvényben maradtak. 

Nem titok már egy ideje, hogy a Huawei gyakorlatilag kifogyott az 5G-s mobilchipekből, újakat nem kaphat, az amerikai korlátozások pedig nem, hogy érvényben maradtak, de a Biden-kormány többször még tovább szigorított a Huawei-jel szemben. Mindezek után nem meglepő, hogy a Huawei egyre nehezebben áll elő új okostelefonokkal, közben pedig az eladási statisztikákról is eltűnik.

Jócskán késik például a Huawei P50-es mobilok bemutatója a fentiek következményeként, de azt mondják, ezek a modellek talán még debütálnak. Nem úgy a Mate 50 széria. A szivárgások szerint 2021-ben nem lesz új Mate sorozat.

A Huawei a megmaradt erőforrásait a P50 sorozatra koncentrálja a hírek szerint, ilyenre a 2013-as, legelső Mate széria óta nem volt példa. Amennyiben a Huawei nem mentesül a korlátozások alól, nincs kizárva, hogy lassan végleg eltűnik a mobilpiacról – ezzel pedig a fogyasztók is nagyon sokat veszítenek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Gearbest, TechRadar