Az idei első negyedévben a Samsung és a Vivo mutatta a leggyorsabb növekedést az 5G-s mobilok piacán. 

A Strategy Analytics legutóbbi jelentése az 5G-s mobilok január és március közötti eladásait vizsgálta. Az elemzők adatai szerint 17 millió ilyen okostelefont szállított le a Samsung, 19,4 milliót pedig a Vivo. Így az előző negyedévhez képest 79 és 62 százalékos növekedést produkáltak.

Ennek ellenére továbbra is az Apple uralja a szektort, 40,2 millió leszállított készülékkel. A negyedik negyedévben viszont még 52,2 millión állt az Apple. A top 5-ből szekvenciálisan egyedül az Apple rontott.

Befér a toplistára az Oppo 21,5 és a Xiaomi is 16,6 milliós darabszámmal. A Samsung állítólag a Galaxy S21 amerikai, európai és dél-koreai sikerének is köszönheti a növekedést, míg a Vivo Kínában és Európában tarolt. A Xiaomi és az Oppo szintén. Az Apple azonban nem tudta megismételni az ünnepi szezon sikereit, bár ez már trend a vállalatnál.

A teljes 5G-s mobilpiac 6 százalékkal nőtt, 135,7 millió 5G-s okostelefont szállítottak le a 3 hónap alatt a gyártók. Az 5G-s készülékek eladásai főleg Kínában, Amerikában és Nyugat-Európában emelkedtek. A Strategy Analytics szerint az év végére már 624 millió ilyen mobilt szállíthatnak le a cégek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Engadget, MobileTekNews