Kép: BlockToro

Íme egy remek kis grafikon a teljességi igénye nélkül arról, hogy miként alakul z 5G-S átlagsebesség az eggyel korábbi generációhoz képest. 

Több cikkünkben is foglalkoztunk már az 5G sebességével, és általában mindig az volt a végkövetkeztetés, hogy van még hová fejlődni. Akadnak ugyan kiugró egyedi eredmények, de a helyzet az, hogy még elég messze vagyunk attól, amiért egy lakossági felhasználó igazán várhatja az ötödik generációs technológiát. Ez leginkább a sebességben és a késleltetésben mutatkozik meg számára, a többi előnnyel odahaza egy darabig még nem tud mit kezdeni. Neki elég, ha akadásmentesen jönnek a videók szép nagy felbontásban, vagy ha a legújabb Call of Duty tíz perc alatt leszalad a virágboltból. Az Opensignal húsz országot vizsgálva elkészített egy grafikont, ami megmutatja, mit tud jelenleg az 5G a 4G-hez képes.

Kép: Statista

Habár ezen csak nyolc nemzet sebessége látható, éppen elég ahhoz, hogy levonhassuk a megfelelő következtetéseket. Szépen látszik például, hogy míg Dél-Koreában hasít az átlagsebesség, addig a tengerentúlon elég szánalmasan működnek a dolgok. Az is egy érdekes jelenség, hogy míg az ázsiai országban az ötödik generációs technológia 12-szer gyorsabb, mint a 4G, addig az USA esetében mindez csak alig háromszoros. Ahogy a táblázat alján is írva van, az átlagsebesség mérése három hónapon keresztül történt.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSStatista