A Xiaomi Mi 6 még 2017-ben jelent meg, a gyártó ügyvezetője szerint azonban több mint 2 millió ilyen készüléket használnak még az emberek. 

Az elemzők és a gyártók az 5G technológia rohamos terjedésére számítanak, ennek előnyeit azonban a gyakorlatban továbbra sem igazán élvezik a fogyasztók. Az is igaz továbbá, hogy hiába lesz lassan minden mobil 5G-s, az emberek többsége nem cseréli le a készülékét évente. Ami azt illeti, a Xiaomi 2017-ben kiadott Mi 6-os mobilját is elég sokan használják még.

A Xiaomi ügyvezetője nemrég maga árulta el, hogy adataik szerint a Mi 6-ot még több mint 2 millió ember használja aktívan. A Mi 6-on még előlapi home gomb található, vaskos kávával.

Azt sajnos nem tudni, hogy a körülbelül 2,15 millió Mi 6-ot csak Kínában vagy világszerte használják-e, az mindenesetre nagy kár, hogy a készülék egy ideje már nem frissül, a legújabb MIUI-t sem kapja meg. Csak remélhetik az érintettek, hogy lesz majd rá Android 11-alapú LineageOS 18. De ha igen, akkor is hamarosan itt az Android 12.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: XiaomiToday, TechAdvisor