apple
Kép: Redmond Pie

Azokon a piacokon, amelyeken az 5G még nem érte el a kritikus tömeget (és ilyen elég sok van), az Apple hatalmas nyertese lehet az ötödik generációs technológiának. 

Kicsit későn pattant fel az iPhone gyártója az 5G-expresszre, ám amikor végre sikerült neki, rögtön a vezetőállásba ment, és átvette az irányítást. Ezt leginkább annak köszönheti, hogy az iPhone modellek vásárlóinak bázisa meglehetősen márkahű, így a cég idei első negyedéves bevétele 48 milliárd dollárra nőtt, ami a tavalyi év hasonló időszakában 29 milliárd volt. A növekedés pedig továbbra is prognosztizálható, hiszen a tekintélyes piacot jelentő Indiában is jól szerepel a vállalat. Az Ericsson mobilitási jelentése szerint India az 5G előfizetések 25 százalékát tudja majd magáénak 2026-ra.

apple
Kép: Apple Insider

Érdemes megjegyezni, hogy az 5G távközlési hálózatokat még kereskedelmi forgalomba kell helyezni az országban és a távközlési szolgáltatók nemrég kezdték meg a teszteket. Az általános mobil-előfizetés az országban 2026 végére elérheti az 1,2 milliárdot. Tehát az 5G piacon öt év után is sok növekedési lehetőség lesz. Ez nem meglepő, mivel az ország jelenleg 680 millió 4G előfizetővel büszkélkedhet, ami 2026-ig 830 millióra nőhet. Mint ilyen, az 5G frissítési ciklus kivételesen hosszú ideig tarthat arrafelé, ami lehetőséget nyújt az Apple számára ahhoz, hogy finomhangolhassa piaci stratégiáját. Mindemellett az indiai iPhone eladások folyamatosan növekednek, hiszen mind többen kívánnak átállni az 5G-re, amit az is jelez, hogy 143 százalékos növekedést mutat az ilyen eszközök eladása az országban. Éppen ezért hallani olyan pletykákat, miszerint az Apple 2022 elején kijöhet egy 5G-képes iPhone SE-vel, amelynek ára 499 dollár lehet.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!